Leffe Gold Race 2010
Door: pijoth
Blijf op de hoogte en volg pijoth
31 Maart 2010 | Nederland, Lottum
In Gronsveld hadden we een perfecte overnachtingslocatie: ingerichte huisjes met alles drop en dran. Na een etentje met aansluitend enkele lekkere biertjes (Leffes e.d.) hadden we de "knollen gaar" en hebben we lekker geslapen.
Op zaterdag was het de bedoeling, dat we Zuid-Limburg zouden doorkruisen naar Vaals en dat we via de Voerstreek zouden terugfietsen richting Maasmechelen, waar we onze tweede overnachtingslocatie hadden. We hebben na die eerste zware dag onze plannen maar gauw bijgesteld.
Na een bezoek aan het door Michel geadopteerde graf op het Oorlogskerkhof van Margraten hebben we in Gulpen op het terras een natje en een droogje gehad en hebben daar besloten toch maar een noordelijke route via Ingber, Scheulder en Valkenburg te nemen. En dat was maar goed ook want in Eisden (B) bij Maasmechelen hadden we alweer ruim 60 kilometer op de teller staan. We waren lekker op tijd in het hotelletje in Eisden. Eenvoudig maar goed genoeg. Alles geïnstalleerd, lekker gegeten in een restaurantje en daarna de "match of the century" gezien. In het hotel was namelijk een biljarttoernooi bezig, dat afgesloten werd met een wedstrijd tussen Nederland en Italië. De eigenaar van het hotel bleek nl een Italiaanse Belg te zijn. En wij waren natuurlijk de supporters van de Nederlandse spelers. Enfin, het enthousiaste commentaar en de aanmoedigingen van Michel mochten niet baten: de Italianen wonnen. Het was een heel bijzondere avond...
De dag erna hadden we een eenvoudig ontbijtje (zónder eitje !) en daarna vertrokken we voor onze tocht naar huis. Een prachtige tocht, dat wel, maar we hebben wél drie (3 !) keer bandenpech gehad ! Eerst was de ventiel van de binnenband van Theo gewoon defect (fabrieksfout) en daarna reden respectievelijk Michel en Bert hun band kapot door een doorn. We moeten er even bij vermelden dat Bert zijn band drie (3 !) keer heeft moeten plakken voordat hij hem dicht had.... Nou, uiteindelijk toch nog een mooie tocht gehad. Vlak voor thuiskomst kregen we nog een hagelbui over ons heen. Vermoeid maar voldaan kwamen we thuis. We hebben er vertrouwen in dat we onze tocht naar Santiago wel aan kunnen. We gaan er voor !
Hieronder een serie foto's van de Leffe Gold Race 2010. Je kunt handmatig door de foto's bladeren. Dubbelklik op de eerste grote foto om een slideshow te starten !
01 April 2010 - 19:32
Alice:
Leuk verslag Theo, lees zo weer hele andere dingen dan ik van Jo en Michel hoorde!