Leffe Gold Race 2010 - Reisverslag uit Lottum, Nederland van pijoth - WaarBenJij.nu Leffe Gold Race 2010 - Reisverslag uit Lottum, Nederland van pijoth - WaarBenJij.nu

Leffe Gold Race 2010

Door: pijoth

Blijf op de hoogte en volg pijoth

31 Maart 2010 | Nederland, Lottum

Op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 maart heeft de Leffe Gold Race plaatsgevonden. Elk voorjaar gaan we met een clubje enthousiastelingen een weekend fietsen. Zaten we vorig jaar in de buurt van Calais, nu vertrok de "Leffe Gold Race", zoals dit weekend wordt genoemd, in Lottum bij Theo. Dit jaar hebben we het fietsweekend aangegrepen om eens flink te trainen voor de fietstocht naar Santiago. En dat hebben we geweten ! De eerste dag zijn we van Lottum naar Gronsveld gefietst. De organisatie had berekend dat we ongeveer 90 kilometer zouden fietsen, maar het werden er 120. Ja, die knooppuntenroutes hè: dat zijn nou eenmaal niet de kortste routes... Bovendien hadden we tot Herkenbosch regen, regen en nog eens regen...

In Gronsveld hadden we een perfecte overnachtingslocatie: ingerichte huisjes met alles drop en dran. Na een etentje met aansluitend enkele lekkere biertjes (Leffes e.d.) hadden we de "knollen gaar" en hebben we lekker geslapen.

Op zaterdag was het de bedoeling, dat we Zuid-Limburg zouden doorkruisen naar Vaals en dat we via de Voerstreek zouden terugfietsen richting Maasmechelen, waar we onze tweede overnachtingslocatie hadden. We hebben na die eerste zware dag onze plannen maar gauw bijgesteld.

Na een bezoek aan het door Michel geadopteerde graf op het Oorlogskerkhof van Margraten hebben we in Gulpen op het terras een natje en een droogje gehad en hebben daar besloten toch maar een noordelijke route via Ingber, Scheulder en Valkenburg te nemen. En dat was maar goed ook want in Eisden (B) bij Maasmechelen hadden we alweer ruim 60 kilometer op de teller staan. We waren lekker op tijd in het hotelletje in Eisden. Eenvoudig maar goed genoeg. Alles geïnstalleerd, lekker gegeten in een restaurantje en daarna de "match of the century" gezien. In het hotel was namelijk een biljarttoernooi bezig, dat afgesloten werd met een wedstrijd tussen Nederland en Italië. De eigenaar van het hotel bleek nl een Italiaanse Belg te zijn. En wij waren natuurlijk de supporters van de Nederlandse spelers. Enfin, het enthousiaste commentaar en de aanmoedigingen van Michel mochten niet baten: de Italianen wonnen. Het was een heel bijzondere avond...

De dag erna hadden we een eenvoudig ontbijtje (zónder eitje !) en daarna vertrokken we voor onze tocht naar huis. Een prachtige tocht, dat wel, maar we hebben wél drie (3 !) keer bandenpech gehad ! Eerst was de ventiel van de binnenband van Theo gewoon defect (fabrieksfout) en daarna reden respectievelijk Michel en Bert hun band kapot door een doorn. We moeten er even bij vermelden dat Bert zijn band drie (3 !) keer heeft moeten plakken voordat hij hem dicht had.... Nou, uiteindelijk toch nog een mooie tocht gehad. Vlak voor thuiskomst kregen we nog een hagelbui over ons heen. Vermoeid maar voldaan kwamen we thuis. We hebben er vertrouwen in dat we onze tocht naar Santiago wel aan kunnen. We gaan er voor !

Hieronder een serie foto's van de Leffe Gold Race 2010. Je kunt handmatig door de foto's bladeren. Dubbelklik op de eerste grote foto om een slideshow te starten !

• 01 April 2010 - 19:32

Alice:

Leuk verslag Theo, lees zo weer hele andere dingen dan ik van Jo en Michel hoorde!

Verslag uit: Nederland, Lottum

pijoth

Hallo allemaal ! Wij zijn drie broers: Pierre, Jo en Theo Custers. Pierre woont in Venlo, Jo in Liempde en Theo in Lottum. Onder de naam pijoth (Pierre, Jo, Theo) gaan we vanaf 1 mei 2010 een fietstocht ondernemen naar de Spaanse stad Santiago de Compostela. Onze reis heet dan ook pijoth2santiago. Via de reisverslagen op waarbenjij.nu willen we jullie op de hoogte houden van onze belevenissen. Ook zullen we proberen regelmatig wat foto's toe te voegen van onze reis. Zo hopen we op een eenvoudige manier contact te onderhouden met het thuisfront. Ook mag je zelf een reactie sturen op onze reisverslagen, als je dat leuk vindt. Wil je graag op de hoogte gehouden worden van onze reis ? Vul dan linksonder onder "Blijf op de hoogte" je emailadres in en je ontvangt automatisch bericht, als er een nieuw reisverslag door ons wordt gepubliceerd. We zijn inmiddels volop bezig met de voorbereidingen van onze tocht. Het belooft een pittige onderneming te worden: ongeveer 2800 kilometer op de fiets, gemiddeld 90 kilometer per dag, een rustdag in de week. Jullie zijn van harte uitgenodigd om onze belevenissen te volgen. Pierre, Jo en Theo Custers. .

Actief sinds 22 Feb. 2010