Dag 41: Een extra dagje rust... - Reisverslag uit Madrid, Spanje van pijoth - WaarBenJij.nu Dag 41: Een extra dagje rust... - Reisverslag uit Madrid, Spanje van pijoth - WaarBenJij.nu

Dag 41: Een extra dagje rust...

Door: pijoth

Blijf op de hoogte en volg pijoth

10 Juni 2010 | Spanje, Madrid

Donderdag 10 juni.

Om 7 uur gaat de wekker weer onverbiddellijk! We willen onze treinreis weer zo snel mogelijk voortzetten want Frankrijk is groot... We kleden ons aan en pakken onze tassen in. We slepen de tassen naar beneden en zetten ze in de hal.

Onze vriendelijke huisbazin heeft plaatsgemaakt voor een monsieur die ons ook vriendelijk ontvangt. We nuttigen het ontbijtje: stokbrood, croissants, jam en jus d'orange. Uiteraard ook koffie. Een net ontbijt.

Daarna bepakken we onze fietsen en vol goede moed fietsen we naar het station. We hebben al gehoord dat we in ieder geval niet met de TGV kunnen reizen want daar mogen de fietsen niet in mee. We willen met de train régional reizen. We fietsen het station binnen en informeren bij het loket. De mademoiselle achter het loket maakt ons al snel duidelijk dat reizen met een fiets in een train régional niet mogelijk is in Frankrijk. De enige mogelijkheid is de nachttrein. Deze vertrekt vanavond (ja hoor: vanavond) om 22.11 pas! We komen dan om 7 uur in Parijs aan en in Parijs moet er dan gefietst worden van Station “Austerlitz” naar het station “Gare du Nord”. We kunnen daar dan om 9 uur de trein nemen naar Brussel en vervolgens naar Roosendaal.

Een onaangename verrassing, we moeten wachten tot vanavond. We besluiten dit dan maar gewoon te doen. Het is een slaaptrein dus we kunnen dan gewoon slapen en de fietsen staan dan tegenover onze slaapcoupé. Volgens de juffrouw kan de bagage er gewoon op blijven zitten. We besparen ons dan ook een hotelovernachting. We kopen de kaartjes en verlaten weer het station.

We komen terug bij nons hotelletje en vragen of we de bagage in de kelder mogen zetten. Pas de problème. Zo gezegd zo gedaan. We besluiten om Irun en Hendaye te gaan verkennen en fietsen naar Irun. Onderweg komen we bij een rotonde een grote groep politieagenten tegen, waarvan er sommige met een machinepistool in de aanslag staan. Een prevrentieve actie tegen de ETA? We weten het niet, maar we bedenken wel ineens dat we eigenlijk een helm opmoeten. Er wordt echter niks gezegd, we worden niet aangehouden, dus we fietsen door. We komen in Irun en verbazen ons erover dat het zo'n grote stad is! We fietsen richting de haven en het strand. Na enkele kilometers komen we bij de zee. Daar is niks te doen en daarom fietsen we naar de binnenhaven. Die ligt vol met bootjes en het is er gezellig. We drinken er een kop koffie op het terras en vervolgens fietsen we weer door naar Hendaye. Daar bekijken we even vanaf een uitzichtspunt de haven met het strand. Het is een mooie plek en Hendaye is een mooi vissers- en toeristenplaatsje.

Het is inmiddels middag en we gaan in Hendaye wat eten op het terras: een Pâte! Die hebben we al lang niet meer gegeten. Daarna gaan we terug naar het uitzichtspunt. Theo wil daar het verslag van gisteren en vandaag gaan tikken maar het is er veel te licht; het beeldscherm is onleesbaar. Daarom doen we er een middagslaapje en daarna gaan we terug naar het hotel. Jo en Pierre gaan wat kleine inkopen doen voor tijdens de treinreis. Theo tikt de verslagen van woensdag en donderdag.

Daarna drinken we wat in het hotel. Straks maken we ons klaar voor de lange reis. Het is voor ons allemaal de eerste keer dat we in een rijdende trein slapen. We zijn benieuwd en het is allemaal best wel een beetje spannend... En wat te denken om morgenvroeg tussen 07.00 en 08.00 uur met volbepakte fietsen door de wereldstad Parijs te fietsen? Kortom een laatste spannende nacht en dag staan voor de boeg.
Volgens onze planning, maar dan mag er niks mis gaan, kunnen we tussen 17.00 en 18.00 uur op het NS-station in Venlo staan. We zullen het thuisfront vanuit Roosendaal tijdig informeren.

De feiten van de dag:

Vertrek vanuit: Hendaye (F)
Aankomst in: Parijs / Brussel / Roosendaal / Venlo (F - B - N)
Afgelegde afstand: terugreis door Frankrijk, België en Nederland
Feitelijke fietstijd: niet meer van toepassing
Gemiddeld per uur: niet meer van toepassing
Totale afstand: 3.065 km. (eindstand)
Totale fietstijd: 210,0 uur (eindstand)
Weer: tot circa 16.00 uur volop zon, daarna bewolkt en winderig, 18-27 graden

Pijoth vous salut de Hendaye! Wellicht à demain!

Met een fietselijke groet,

Pijoth

• 10 Juni 2010 - 22:12

Ine:

Hoi Theo en broers,
    Zouden de laatste loodjes nu echt het zwaarst wegen? Een goede treinreis terug, dat wensen we jullie en een fijn thuiskomen.
    Ine en Jac

• 11 Juni 2010 - 07:41

Linda:

Goede terugreis en tot snel!

Verslag uit: Spanje, Madrid

pijoth

Hallo allemaal ! Wij zijn drie broers: Pierre, Jo en Theo Custers. Pierre woont in Venlo, Jo in Liempde en Theo in Lottum. Onder de naam pijoth (Pierre, Jo, Theo) gaan we vanaf 1 mei 2010 een fietstocht ondernemen naar de Spaanse stad Santiago de Compostela. Onze reis heet dan ook pijoth2santiago. Via de reisverslagen op waarbenjij.nu willen we jullie op de hoogte houden van onze belevenissen. Ook zullen we proberen regelmatig wat foto's toe te voegen van onze reis. Zo hopen we op een eenvoudige manier contact te onderhouden met het thuisfront. Ook mag je zelf een reactie sturen op onze reisverslagen, als je dat leuk vindt. Wil je graag op de hoogte gehouden worden van onze reis ? Vul dan linksonder onder "Blijf op de hoogte" je emailadres in en je ontvangt automatisch bericht, als er een nieuw reisverslag door ons wordt gepubliceerd. We zijn inmiddels volop bezig met de voorbereidingen van onze tocht. Het belooft een pittige onderneming te worden: ongeveer 2800 kilometer op de fiets, gemiddeld 90 kilometer per dag, een rustdag in de week. Jullie zijn van harte uitgenodigd om onze belevenissen te volgen. Pierre, Jo en Theo Custers. .

Actief sinds 22 Feb. 2010