Het uur U nadert ! - Reisverslag uit Lottum, Nederland van pijoth - WaarBenJij.nu Het uur U nadert ! - Reisverslag uit Lottum, Nederland van pijoth - WaarBenJij.nu

Het uur U nadert !

Door: pijoth

Blijf op de hoogte en volg pijoth

23 April 2010 | Nederland, Lottum

Aanstaande zaterdag 1 mei is het dan eindelijk zover: dan vertrekken wij, de drie broers Pierre, Jo en Theo Custers op pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Pijoth (Pierre, Jo, Theo), zoals wij onszelf noemen, maken de reis van circa 2.800 km. per fiets en denken er ongeveer vijf en een halve week over te doen.
Vanuit Santiago brengen we ook een bezoek aan Finesterre (Fisterra), - het einde van de wereld - en dan keren we in twee dagen met de trein terug. Op zaterdag 12 juni denken we weer thuis te zijn.

Verzamelen op vrijdag 30 april.

Op vrijdag 30 april verzamelen we ons, met onze echtgenotes, respectievelijk Marij, Loes en Anny om circa 16.00 uur bij Theo Custers op de Baron van Aerdtlaan 5 te Lottum.
Na een kop koffie worden de fietsen geïnspecteerd en opgetuigd, vinden alle eind¬controles plaats en worden nog de laatste zaken besproken.
Daarna gaan de drie stellen gezamenlijk uit eten; noem het maar de afscheidsmaaltijd.
Na afloop gaan we naar huis voor waarschijnlijk de laatste goede nachtrust. Jo en Anny overnachten overigens bij oma Bongers in Lottum. Onderweg zullen we namelijk overnachten in een Refugio (pelgrimsovernachtingsplaats), Gite de France, Chambre d'hôtes, een klein familiehotelletje of in een Stay OK (vroegere jeugdherberg). We proberen ook een keer in een klooster te kunnen slapen, maar dat is anno 2010 erg moeilijk geworden.

Vertrek op zaterdagmorgen 1 mei

Op zaterdagmorgen 1 mei is het echte vertrek. Wij verzamelen ons dan om circa 07.30 uur bij Theo. Terwijl de dames dan aan een (tweede) kopje koffie zitten, fietsen wij naar de kerk van Lottum. We zijn namelijk allen in Lottum geboren.
Om 08.00 uur is pastoor Van Hoef van Lottum ook aanwezig en hij zal ons in de kerk van Lottum zegenen en ons op die wijze ook een goede en voorspoedige reis toewensen. Natuurlijk vragen we hem ook de tweede stempel, de stempel van de Sint Gertrudiskerk, onze geboortekerk. De eerste stempel op ons “Credencial del Peregrino” (pelgrimsstempelkaart) hebben we in Vessem (Santiago-informatiecentrum) gekregen en is van de Sint Jacobusvereniging.

We denken om ongeveer 08.30 uur weer terug te zijn op de Baron van Aerdtlaan 5. Rond die tijd of iets later gaan we de grote onderneming starten. Maar niet nadat we afscheid hebben genomen van onze echtgenotes, kinderen, kleinkinderen, vrienden en bekenden.

We fietsen die dag naar Gronsveld, een dorpje achter Maastricht. De afstand van de eerste etappe schatten we op ongeveer 105 km., een goed begin dus. Het gereserveerde appartement is van Lotti. We waren er al eerder tijdens ons oefenweekend.

Volg ons via www.pijoth.waarbenjij.nu

We hebben afgesproken dat we van de hele reis een kort maar zo aantrekkelijk mogelijk verslag maken. Jo neemt dit voor zijn rekening en sjouwt daarvoor een kleine laptop mee. Deze is geheel ingericht.
Theo heeft tegelijkertijd toegezegd de website www.pijoth.waarbenjij.nu bij te houden. Hij heeft intussen al heel wat zaken op deze site staan: al bijna 5 A4tjes vol! We proberen zo frequent mogelijk deze site actueel te houden, dus Theo moet geregeld aan de bak. Elke dag zal zeker niet lukken.
Je kunt ons dus volgen via: www.pijoth.waarbenjij.nu Ook kun je daar de “e-mailalert” aanzetten! Je ontvangt dan automatisch een e-mail als er nieuws is. Veel leesplezier!

Wij hebben er zin in, zijn goed voorbereid en hebben al honderden oefenkilometers in de benen zitten. Onderweg komen we vast wel voor verrassingen te staan, maar we zijn met zijn drieën én we zijn drie broers. Dat zou dus moeten lukken…!

Als je zin en tijd hebt: tot zaterdagmorgen 1 mei om 08.30 uur bij Theo en Loes op de Baron van Aerdtlaan 5 te Lottum. Voel je daartoe niet verplicht!

Groet van Pijoth

• 24 April 2010 - 19:23

Jan Van Hegelsom:

Leuk, de reis zo enigszins te kunnen volgen. We wensen jullie een prachtige tocht in goede gezondheid en zonder pech. Groet St. Jacobus van ons. Nelly en Jan

• 25 April 2010 - 13:02

Hélène En Paul :

Wat prachtig zo'n initiatief!! Wij zullen jullie reisverslag regelmatig volgen!! Heel veel sukses toegewenst, mooi weer en vooral goede gezondheid!
    Dat jullie weer veilig en wel op de thuisbasis mogen terugkeren...
    Groetjes, Hélène en Paul.

• 26 April 2010 - 23:35

Ine En Jac:

We wensen jullie een hele fijne fietsreis. Helaas kunnen we jullie niet uitzwaaien want we zitten zelf dan op Madeira. We blijven jullie wel volgen via de site. Toi, Toi.
    Ine en Jac

• 27 April 2010 - 09:46

Ietske:

Heel veel succes en vooral veel plezier jullie drietjes. Leuk dat we jullie "op de voet" kunnen volgen via het internet. Groeten, Ietske

• 27 April 2010 - 11:53

Hans Sax:

Theooooooooooo.....
    Heel veel succes en een mooie tocht toegewenst. Natuurlijk ook voor jouw broers. Mede namens alle collega's van Onder de Linde.

• 28 April 2010 - 13:04

Marjo En Jan:

Wij kunnen niet komen uitzwaaien,wij zijn dan in Dresden. Heel veel succes de komende weken. We volgen jullie wel via Loes en op deze site.IK steek in Dresden wel een kaarsje voor jullie aan.
    Groetjes (en niet te veel zadelpijn)
    Marjo en Jan

• 29 April 2010 - 11:21

Gé En Ida:

Ut begint zoeë langzamerhand te kniepe, dus weej dachte um auk maar ens re reageere.Weej winse ôch vuel sterkte, gooie bein en hiel good zitvleis. En môch beej det letste toch waat fout gaon, dan kint ge gratis en veur niks beej ôs eine bieflap kômme haole. Waal effe belle, want ze ligge in den diepvries.
    Kôm good weer thoes.
    Ida en Gé

• 29 April 2010 - 20:01

Wil En Nelly Corneli:

Ha Theo, het begint nu wel spannend te worden, hè! We wensen jullie samen een mooie tijd en heel veel succes. Geniet ervan, want dit is wel heel bijzonder om dit met je 2 broers te doen.
    We gaan jullie zeker volgen.
    Groetjes Wil en Nelly

• 29 April 2010 - 23:59

Ben En José:

Theo, zelf gaan we een paar dagen Pieterpadlopen en zullen dus niet bij jullie vertrek zijn. Maar hierbij wensen wij jullie een heel mooie reis zonder ongemakken en hopen jullie over zes weken weer in goede gezondheid terug te zien. Veel plezier samen en wij zullen jullie zeker volgen via de site.
    Groeten van Ben en José

• 30 April 2010 - 08:30

Jan Hulsen :

Een hele fijne trip toegwenst. Eet, drink en slaap op tijd om tussen door te kunnen fietsen.
    Het gaat jullie goed en steek een ,, dikke,, kaars op voor onze K.O.T. We zullen het zwar hebben zonder Theo!!!

• 30 April 2010 - 13:30

Hay Gommans:

Ik wens jullie veel sukses,hopelijk goed weer,kom gezond weer thuis,ik blijf jullie volgen,veel plezier en kom gezond terug.Groetjes Hay en Thea.

• 30 April 2010 - 14:02

Frans Gommans:

Mannen van de pijoth, veel succes gewenst met deze mooie tocht, geniet ervan met volle teugen. groet Frans Gommans

• 30 April 2010 - 18:49

Frits En Marrie:

Wij wensen jullie een fijne reis toe in goede gezondheid en niet te veel pech onderweg.
    we hopen dat we jullie weer gezond en moe terug zien. We blijven bij jullie via de laptop.
    Groetjes en succes van Frits en Marrie uit het hoge noorden.

• 01 Mei 2010 - 07:23

Anja Tensen, Manege:

Jo, maar ook je broers, HEEL veel succes en plezier!!

• 01 Mei 2010 - 17:04

Jan Vaan Marel:

Wens jullie een prachtige, leerzame fiets-/bedevaarttocht toe en hoop jullie gezond weer terug te zien.
    De kaars van Jan H. wel aansteken wah!!!

Tot ziens, tot KOT!!!

Verslag uit: Nederland, Lottum

pijoth

Hallo allemaal ! Wij zijn drie broers: Pierre, Jo en Theo Custers. Pierre woont in Venlo, Jo in Liempde en Theo in Lottum. Onder de naam pijoth (Pierre, Jo, Theo) gaan we vanaf 1 mei 2010 een fietstocht ondernemen naar de Spaanse stad Santiago de Compostela. Onze reis heet dan ook pijoth2santiago. Via de reisverslagen op waarbenjij.nu willen we jullie op de hoogte houden van onze belevenissen. Ook zullen we proberen regelmatig wat foto's toe te voegen van onze reis. Zo hopen we op een eenvoudige manier contact te onderhouden met het thuisfront. Ook mag je zelf een reactie sturen op onze reisverslagen, als je dat leuk vindt. Wil je graag op de hoogte gehouden worden van onze reis ? Vul dan linksonder onder "Blijf op de hoogte" je emailadres in en je ontvangt automatisch bericht, als er een nieuw reisverslag door ons wordt gepubliceerd. We zijn inmiddels volop bezig met de voorbereidingen van onze tocht. Het belooft een pittige onderneming te worden: ongeveer 2800 kilometer op de fiets, gemiddeld 90 kilometer per dag, een rustdag in de week. Jullie zijn van harte uitgenodigd om onze belevenissen te volgen. Pierre, Jo en Theo Custers. .

Actief sinds 22 Feb. 2010